petek, 08. maj 2015

Norci iz Helma


V Domu kulture Slovenske Konjice, bodo Norci iz Helma na sporedu v sredo, 13. maja, ob 19. uri. Priporočeni prostovoljni prispevek za ogled je 5 €.

Norci iz Helma je predstava o igri podajanja štafete družbene moč. Norci iz Helma so ljudje, ki so pozabili, da so ljudje. Po žilah jim krvi ne potiska srce, temveč glad po nadvladi in posedovanju vsega živega in mrtvega. Norci so torej stvori družbenega sistema, ki se krčevito oklepajo družbenega kolesa: vzpostavitev povsem novega družbenega sistema – vsesplošna blaginja – izroditev in kriza – revolucija – vojna – zrušitev družbenega sistema do temeljev - vzpostavitev povsem novega družbenega sistema – vsesplošna blaginja - izroditev in kriza – revolucija – vojna – zrušitev družbenega sistema do temeljev – vzpostavitev povsem novega družbenega sistema – vsesplošna blaginja – izroditev in kriza – revolucija – vojna – zrušitev družbenega sistema do temeljev – vzpostavitev povsem novega družbenega sistema...

Barva in material kolesa se sicer spreminjata, prav vsako pa pod sabo pomendra malega človeka. Norci ostajajo in se množijo, ljudje pa izumiramo. Torej nič novega, le še en prikaz, da je človeštvo že davno doseglo najvišjo možno točko svoje evolucije v smislu ureditve življenja v skupnosti. Veselimo se torej in vzklikajmo: Naj živi in se ne razvija, homo sapiens!

2 komentarja:

  1. P'dem! Pa še Polona in Ema prideta zraven! Mama ima pevske vaje in ne more, sicer bi. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Bili_e: TK, PK, GS, SiG, SV, MA, DF,ToK, BL.

    OdgovoriIzbriši