četrtek, 18. september 2014

Cvetje v jeseni


Festival Ljubljana v Križankah ponuja 100% slovenski muzikal "Cvetje v jeseni". Na mizi je sobota, 20. 9. ob 20. uri. Vstopnica je 29 € (I. kategorija) ali 25€ (II. kategorija). Kdo je za:

idiličnost... 
"Slovenska kmetica, še vedno te premalo spoštujemo! Podobna si muli, ki ogarana in odrgnjena vozari po andaluškem skalovju! Pridna si pri delu, vedno si v skrbeh, da bi se ne podrl kak vogel hiše, da bi mož preveč v pivnice ne znosil, da bi se otroci ne spridili. Malo imaš od življenja, uboga ti mučenica! A tvoja je vendar zasluga, da je tlačena in raztrgana slovenska domovina skupaj ostala! Te domovine prvi steber si ti, slovenska kmetica, ki spiš navadno na slami in pod raztrgano odejo ter ješ, kar možu in otroku ostane!"
...in patriotizem, ki meji na nacionalizem...
"Časi prihajajo, ko se za malenkosti ne bomo več ruvali. Eno je glavno: Naša zemlja se nam ne sme vzeti in narod slovenski mora stati kot večno drevo, kateremu korenine nikdar ne usahnejo! V to moramo delati vsi, na to moramo misliti takoj, ko se zavedamo življenja, misliti takrat, kadar se odločimo za poklic, in predvsem tedaj, kadar se ženimo! Kdor se ženi, naj se ženi tako, da mu bo zakon oklep, ki ga še bolj zveže z domovino, in otroke naj rodi, ki bodo pomnožili slovensko vojsko in armado slovenskih delavcev!"
...ter seveda za poklon Smrti, ki je gluh, nema in slepo za človekovo hotenje, odločitve ter načrte.

Na sporedu zopet v Šmarju pri Jelšah, v soboto, 15. novembra, ob 19. 30 uri in nedeljo, 16. novembra, ob 17. uri.

V decembru bo Cvetje igralo v Španskih borcih, v sredo, 17., četrtek, 18., torek, 30. in sredo, 31. vsakokrat ob 19. uri. Cena je 29 € ali 25 €.

11 komentarjev:

 1. Za kdaj drugič, saj bodo verjetno ponovitve še lep čas. LP

  OdgovoriIzbriši
 2. Predvidevam, da bi v Mariboru skoraj še morala biti kakšna...KK

  OdgovoriIzbriši
 3. Zapiski:
  Tri platna in projekcija podob in animiranih filmčkov - noč z utripajočimi zvezdami, drevo v pomladi, poletju, jeseni in zimi, veter v žitu in travi, kamniti zid kmečke hiše (kjer je bila projekcija vrat, je bil na platnu izrez za vrata, ki so se se torej odpirala - isto za okno);
  minimalizem odrskih rekvizitov - klopca, miza, stoli, kose;
  igralci in igralke so hodili za platnom in nanj metali senco - na platnu je bila podoba tromostovja, da je izgledalo, kot da igralec pred platnom stoji v mestnem vrvežu in izvaja svoj del.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ojla,

  v Šmarju pri Jelšah bo 15. (sobota) in 16. (nedelja) novembra Cvetje v jeseni. Je kdo za nedeljo, 16. 11.?

  Ima kdo še informacije za morebitne predstave v Celju, Mariboru?

  LP
  Katarina

  OdgovoriIzbriši
 5. Ravno sem preverila kako je z orkestrom - orkester je bil samo v Križankah, v Šmarju pa bo igral "live band". Vstopnice je treba rezervirati čim prej in sicer na tale mail mira@sik.s-je.si. Fino bi se bilo čim prej prešteti. Glede na to, da mi v ponedeljek potujemo v London, vsekakor bolj navijam za ogled predstave v soboto. Kdo je še za in za kdaj? Tjaša

  OdgovoriIzbriši
 6. V Španskih borcih so vse decembrske predstave Cvetja v jeseni, od 17. do 20.12., razprodane, so pa na razpolago še vstopnice za 30. in 31.12. po ceni 49 ali 45 €. Ker se cenijo!!! In ker je zadnja vrstica zadnjega lista na koledarju enkratna priložnost za ropanje denarnic ... :-)

  OdgovoriIzbriši