četrtek, 29. januar 2015

Pavla nad prepadomPavla nad prepadom je predstava o eni izmed slovenskih Amazonk - Pavli Jesih. Režiral jo je Matjaž Pograjc, glasbo pa je delal tudi Marko Brdnik.

Slovensko mladinsko gledališče, sreda, 18. februar, ali četrtek, 19. februar, obakrat ob 19. uri. Vstopnica košta 15,50 €.


Pavla Jesih je bila pionirska slovenska alpinistka, ki je utirala nove poti v gorah pa tudi na drugih področjih. Pograjc plezanje v predstavi jemlje dobesedno: kot plezanje igralk in igralcev po »severni« steni gledališča in uprizarjanja, hkrati pa po ledeni steni politike, ki se je tudi za Pavlo izkazala kot prespolzka …

5 komentarjev:

  1. Tudi jaz. Raje v četrtek kot pa v sredo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ok. :-) Mi je vseeno kateri dan. Le vozila ne bi. Malo dolgo traja po stari cesti ... :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zapisek:multifunkcionalna scena - plezalna stena z vratci na različnih koncih in krajih, projekcija skic predmetov na sceno in elemente (kocke in kvadri so postali postelja, miza, stoli, golobnjak...), šef v balonarju, klobuku, obrnjen stran od gledalcev, osvetljen od spredaj, cigareta, rahlo spremenjen glas, ki odmeva), tri igralke hkrati na odru - tri Pavle iz treh različnih obdobij, ki si podajajo cigareto in skupaj govorijo tekst tako, da ena začne in druga prevzame, nato tretja; galone umetne megle,ki se je valila, ko so igralci plezali po steni "Triglava".

    OdgovoriIzbriši