četrtek, 27. november 2014

Razredni sovražnik

V Kinu Metropol v Celju bo v četrtek, 4. decembra, ob 19. uri brezplačna projekcija slovenskega filma Razredni sovražnik.

»Razredni sovražnik /.../ je film o ljudeh, ki ne sprejemajo odločitev. Ki se niso sposobni odločati. Ki ne vedo, kaj bi počeli. Ki ne vedo, kako bi živeli. Sabina se je po drugi strani odločila. Sprejela je odločitev. Za razliko od vseh ostalih v tem filmu. V deželi, v kateri ni nihče sposoben sprejeti odločitve, zasluži odločitev tega, ki naredi samomor, absolutno spoštovanje. Sliši se ironično, toda v deželi, v kateri nihče ne ve, kaj točno bi počel v življenju, je prav samomorilec najboljši zgled za to, kako živeti. Nihče ne ve, zakaj je Sabina naredila samomor. Niti film tega ne ve. Zakaj je naredila samomor? Zakaj ga drugi niso?/…/ ZELO ZA.« (Marcel Štefančič, jr., Mladina)

Je kdo za?

4 komentarji:

  1. Odlična igra Igorja Samoborja. In tudi presenetljivo dobra igra dijakov in dijakinj, kar pomeni odlično režijo. Presežek in dobri obeti za slovenski film! Minus samo za šovinizem in stereotipiziranje, kar se tiče oblikovanja večine vlog ženskega pedagoškega kadra.

    OdgovoriIzbriši